Regl ağrısını bıçak gibi kesiyor

Mastürbasyon hakkında kafalarda birçok soru işareti bulunuyor. İnsanlar mastürbasyon zararlı mı faydalı mı diye araştırmalarda bulunuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre mastürbasyonun oldukça etkili faydaları bulunuyor. Regl ağrısını azaltmak da bu faydalar arasında yer alıyor.

  • 2.543 kez görüntülendi.
Regl ağrısını bıçak gibi kesiyor

Mastürbasyon, genellikle orgazm noktasına kadar bireyin cinsel uyarılma ve zevk elde etmek için cinsel organını uyarmasına deniliyor. Hem kadın hem de erkeklerin sık sık yaptığı mastürbasyonun faydaları ve zararlı merak ediliyor. Yapılan araÅŸtırmalara göre mastürbasyonun bir çok faydası bulunuyor. Mastürbasyon dayanılmaz regl aÄŸrılarının da ilaç kullanmadan azalmasına yardımcı oluyor.

MASTÃœRBASYONUN FAYDALARI

REGL AÄžRILARINI AZALTIYOR

REGL AÄžRILARINI AZALTIYOR

Kadınlar adet dönemlerinde kasılma kaynaklı kramplar yaÅŸayabiliyorlar. Ancak orgazm olmak cinsel organlardaki kan akışını artırdığı için krampları hafifletecek endorfin salgılar. Tıpkı egzersiz yaptığınızda daha az kramp yaÅŸamanız gibi orgazm olmak da size daha saÄŸlıklı bir adet dönemi sunacaktır. Rossello Tıp Enstitüsü’nden Dr. Mariano Rossello Gaya “Orgazm yaÅŸanırken kanda oluÅŸan tüm kimyasallar adet aÄŸrıları sırasında aÄŸrıkesici gibi davranıyor. Aynı zamanda kimyasallar genital bölgedeki baskıyı ve rahatsızlığı azaltıyor” diyor.

CÄ°NSEL TATMÄ°NÄ° YÃœKSELTÄ°YOR

CÄ°NSEL TATMÄ°NÄ° YÃœKSELTÄ°YOR

Mastürbasyon, insanın kendi başına yaptığı bir cinsel aktivite olduğu için pek çok olumlu etkisinin yanında kendini tanımak için de çok önemli. Bir insanı en iyi tanıyan kişi kendisidir. Mastürbasyon yaparken nelerden zevk aldığını, hazzını nelerin artırdığını da tanıma imkanı bulunduğu için partnerle bir cinsel ilişki yaşandığında tatmin de daha yüksek olabiliyor.

UYKU KALÄ°TESÄ°NÄ° ARTIRIYOR

UYKU KALÄ°TESÄ°NÄ° ARTIRIYOR

2019’da yayımlanan bir araÅŸtırma sonucuna göre hem erkek hem de kadınlar orgazmdan sonra daha iyi uyuyorlar. Bu orgazm ister tek isterse de bir partnerle olsun uyku kalitesini artırdığı keÅŸfedildi. Orgazm, aynı zamanda daha uykulu ve rahat hissetmenizi saÄŸlayan prolaktin hormonunu da artırır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Ayrıca Avustralya’nın Melbourne kentindeki Kanser Epidemiyoloji Merkezi haftada beÅŸ defadan fazla mastürbasyon yapan 20 ila 50 yaşındaki erkeklerin kanser olma riskinin azaldığını vurguluyor. Bazı çalışmalarsa mastürbasyonun kadınlarda kısırlığa yol açabilecek endometriyozisi ve idrar yolları hastalıklarını önlediÄŸine iÅŸaret ediyor. Mastürbasyonun kadınlarda rahim aÄŸzını açıp, mukus ve rahim aÄŸzı sıvılarının salgılanmasıyla enfeksiyonları önlediÄŸi kaydediliyor.

STRES VE KAYGIYI AZALTIYOR

STRES VE KAYGIYI AZALTIYOR

Hayatımız stres ve kaygıyla dolmaya başladı. Bu stresi kafamızdan uzaklaştırmak gerekiyor. Bunun en doğal yöntemlerinden biri ise masturbasyon yapmak. Orgazm olma sırasında açığa çıkan oksitosin ve serotonin hormonları stres ve kaygıyı azaltıyor. Aynı zamanda cinsel uyarılmanın stres hormonu olan kortizolu düşürdüğü ortaya çıkmıştır.

ERKEKLERDE PROSTAT KANSERÄ° RÄ°SKÄ°NÄ° AZALTIYOR

ERKEKLERDE PROSTAT KANSERÄ° RÄ°SKÄ°NÄ° AZALTIYOR

Mastürbasyonun erkeklerde en önemli yararı prostat kanseri riskini azaltması olarak gösterilebilir. Bir erkeğin prostat kanserini azaltan şey boşalma refleksi. Boşalmayla birlikte kansere neden olabilecek sorunlu bakteri ve toksinlerden de kurtulmuş oluyorsunuz.

Bunlar İlgini Çekebilir

Yorumlar kapatılmış.