Kabusu gözyaşları içinde anlattı…

İngiltere’nin başkenti Londra’da işlenen bir cinayetin ayrıntıları, yıllar sonra ortaya çıktı. 3 küçük çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğunu öğrenen bir anne, İngiliz adalet sisteminin sapık adamı salıvermesinden sonra çocuklarını korumak için işlediği cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı. Tecavüz mağduru çocuklar da olayla ilgili ilk kez kamu önünde konuştu.

  • 11.352 kez görüntülendi.
Kabusu gözyaşları içinde anlattı…

İngiltere’de yıllar önce gerçekleşen bir tecavüz davasının isyan ettiren yanları, gün yüzüne çıktı. 2014 yılında, 3 küçük oğlunu istismar eden adamı öldüren kadının yani ifadeleri ülke gündemine bomba gibi düştü.

Sarah Sands isimli bekar bir anne, 12 ve 11 yaşlarındaki üç oğluyla daha iyi bir hayata başlamak için Londra’da yeni bir eve taşınmıştı. Oldukça iyi bir bölgede olan evde yaşamak için çok çalışan, oğullarına iyi bir eğitim vermeye çalışan Sarah, çok geçmeden komşularıyla tanışmaya başladı.

Kendisine en çok yardım eden komşusuysa 77 yaşındaki Michael Pleasted oldu. Bölgenin sevilen bir sakini olan Pleasted, görünürde oldukça sevecen ve güleryüzlü, yaşlı bir adamdı. Pleasted, Sarah’la yakın komşuluk ilişkileri geliştirdi. Yaşlı ve yalnız olduğu için zaman zaman yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Pleasted, komşusundan ara ara küçük iyilikler rica etti.

Yaşlı adamın yalnız ve yardıma muhtaç haline üzülen Sarah, çalışmadığı zamanlarda Pleasted’e yemek ve çorba yapıp götürdü. Ara ara yalnız kalmaması için komşusunun evine giden ve onunla sohbet eden kadın, yaşlı adam çocuklarından bahsetti. Pleasted, Sarah’a kendisiyle ilgilendiği için minnettar olduğunu, ara ara ufak tefek alışverişlerini yapmak için Sarah’ın çocuklarından yardım isteyip isteyemeyeceğini sordu. Ufak bir harçlık kazanabileceklerini düşünen çocuklar, yaşlı komşularına yardım etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Pleasted’in dairesine giden 12 yaşındaki büyük çocuk ve 11 yaşındaki ikiz kardeşleri, akşam eve döndüklerinde ise oldukça sarsılmış görünüyordu. Çocuklarına neler olduğunu soran Sarah, hiç ummadığı bir cevapla karşılaştı: Yaşlı adam 3 çocuğuna da cinsel istismarda bulunmuştu.

Duydukları karşısında şoke olan anne, durumu hemen polise bildirdi. Çocukların ifadesine göre her biri, ayrı odalarda sapık adamın istismarına uğramıştı. Ne var ki şikayet üzerine tutuklanan sapık, hakimin kefalet kararı ile serbest bırakıldı.

Bu karar karşısında deliye dönen çaresiz anne, çocuklarını alarak annesinin evine taşındı. Psikolojileri bozulan çocuklarına yardım etmekte çaresiz kalan annenin adalet çağrıları yanıtsız kaldı. Bir akşamüstü ani bir kararla yanına bir bıçak alarak Pleasted’in evine konuşmaya gitti. Çocuklarına neden böyle iğrenç ve insanlık dışı bir istismar gerçekleştirdiğini soran anneye, Pleasted’in yanıtı ise sert oldu. Tüm suçlamaları reddeden Pleasted “Senin hasta çocuklarının hepsii yalan söylüyor” diyerek bağırdı. Bunun üzerine kendini kaybeden Sarah, yaşlı adamı 8 kez bıçaklayarak öldürdü.

Olayın hemen ardından polise teslim olan Sarah, “kasıtsız adam öldürme” suçundan 8 yıl hapis yattı. Bu sırada açılan soruşturmada, Pleasted’in aslında Robin Moult adında, 24 kez çocuk istismarı suçlarından ceza almış bir suçlu olduğu anlaşıldı. Sapık geçmişini unutturmak için mahkeme kararıyla adını değiştiren Pleasted’in, hukuk sistemi tarafından adeta ödüllendirilmiş olması, infial yarattı.

Hapis cezası sona erdikten sonra özgürlüğüne ve çocuklarına konuşan Sarah ise, oğullarıyla kamera karşısına geçerek kabusu anlattı. İngiliz kanalına konuşan Sarah ve oğullarının açıklamaları izleyenleri duygulandırdı. Annelerinin kendilerini korumak için yaptıklarıyla gurur duyduklarını söyleyen çocuklar, geçirdikleri zorlukları da paylaştı.

Yorumlar kapatılmış.