Oyunculuk hayaliyle evden kaçıp şehir şehir dolaştı, başına gelmeyen kalmadı!

  • 2.453 kez görüntülendi.
Oyunculuk hayaliyle evden kaçıp şehir şehir dolaştı, başına gelmeyen kalmadı!

Åžanlıurfa’da yaÅŸarken, geçtiÄŸimiz yıl oyuncu olma hayaliyle evden kaçan 19 yaşındaki Kevser Demet’in başına gelmeyen kalmadı. Åžehir ÅŸehir dolaşıp sokakta kalan, birçok defa tacize uÄŸrayan Demet, gasp edilmek istenirken bıçaklanıp yaralandı. Oyunculuk hayalinden vazgeçmeyen Demet, ailelerin çocuklarının hayallerinin arkasında durması gerektiÄŸini söyledi.

GeçtiÄŸimiz yıl oyuncu olma hayaliyle evden kaçan 19 yaşındaki Kevser Demet, yollara düştü. Farklı ÅŸehirlere giderek tanıştığı kiÅŸiler tarafından kötü niyetle kullanılmaya zorlanan Demet, çalıştığı birçok iÅŸ yerinde tacize uÄŸradı. Taciz sonrası ÅŸehir deÄŸiÅŸtiren Demet, sokaklarda yatıp çöpten topladığı ekmekleri yedi. Adıyaman’a gittiÄŸinde çöp konteynerinden topladığı küflü ekmekleri yerken 2 ÅŸahıs tarafından gasp edilmek istenen Demet, parası olmadığından dolayı ÅŸahıslar tarafından taciz edilmek istendi. Tacize burada da boyun eÄŸmeyen Demet, ÅŸahıslar tarafından 2 yerinden bıçaklandı. Daha sonra Diyarbakır’a gelen Demet, hayallerinin peÅŸinden koÅŸtuÄŸunu, cinayete kurban gitmiÅŸ biri olarak kamera karşısına çıkmak istemediÄŸini söyledi.

“ÅžEHÄ°R ÅžEHÄ°R DOLAÅžTIM, GÄ°TTİĞİM HER Ä°Åž YERÄ°NDE TACÄ°ZE UÄžRADIM”
Sokaklarda yattığını kaydeden Kevser Demet, çalışmak için başladığı her iş yerinde tacize uğradığını aktardı.

Demet, “1 yıl önce evden ayrıldım. Åžanlıurfalıyım hiç oradan dışarı çıkmamıştım, 19 yaşında bir çocuk olarak baya bir yabancılık çektim. Bir kadınla tanıştım güvendim ona, bana hedefim ve hayallerim olduÄŸu için birlikte çabalarız yardımcı olurum dedi. Onun kötü bir iÅŸ yaptığını öğrendim, benim haberim olmadan adıma bir ÅŸeyler yaptı. Bunları öğrenince oradan ayrıldım. Åžehir ÅŸehir dolaÅŸtığım, gittiÄŸim her iÅŸ yerinde cinsel istismara, tacize uÄŸradım. Her tacize uÄŸradığım iÅŸ yerinden çıkıyordum, gidiyor sokakta 5 parasız yatıyordum. Benim hayallerim ve hedeflerim vardı, her dışarıda yattığımda bunları baÅŸaracağım diyordum, inanıyordum. Karıncalı ekmek yiyordum ama şükür ediyordum. Ä°zmir, Ä°stanbul gibi birçok ile gittim, hepsinde de yanlış insanlar karşıma çıktı, menfaat için yanımda durdu. Ben bu zor ÅŸartlar altında bile kendimi muhafaza ettim. Adıyaman’da gece dışarıda çöp konteyneri yanında küflü ekmek yerken 2 tinerci çıktı karşıma, para istediler param yoktu, taciz ettiler bende tacize boyun eÄŸmediÄŸim için bıçaklandım. Korkum vardı, tek başınaydım, ne karakola gidebildim ne de ÅŸikayette bulunabildim. Bir hafta enfeksiyonlu gezdim, karnımın saÄŸ tarafında iki bıçak darbesiyle kendi yaramı kendim sardım. Daha sonra yola çıktım Diyarbakır’a geldim, geçici bir süreliÄŸine otelde kalıyorum, bir lokantada garsonluk yapıyorum. Ä°yi kötü otel paramı çıkartabiliyorum. Bu durum hiç iyi deÄŸil, ben bir destek bekliyorum. Düzenli bir hayat istiyorum otelle nereye kadar, 2 gündür doÄŸru düzgün yemek yiyemiyorum” dedi.

“BEN OYUNCU OLMAK Ä°STÄ°YORUM”
Oyunculuk yapmak istediğini belirten Demet, hayalinden vazgeçmediğini ifade etti.

Demet, “Benim çocukluÄŸumdan beri hayalim var, ben oyuncu olmak istiyorum. OyunculuÄŸu para olarak deÄŸil, bir kariyer ve gelecek olarak istiyorum. Ben oyunculukta yeteneÄŸime güveniyorum, o kadar badire geçirdim kötü insanlara raÄŸmen. Ben hiçbir zaman aÅŸirete ait olduÄŸumu hissetmedim, her zaman özgürlüğü seçtim, çünkü kızlarında özgürlüğe hakkı var. Özgürlükten kastımız gece geç gelmesi deÄŸil, onunda konuÅŸma hakkı, söz hakkı olsun. Ailelere sesleniyorum, çocuklarınızın hayallerinin arkasında durun, milletin lafı için onu ezmeyin, milletin lafı için susturup hayallerini öldürmeyin. Yarın millet gider, sende gidersin ama o çocuk hayatına devam edecek. Benim bu çektiklerim, çabam, savaÅŸmam hayallerim için. EÄŸer hayallerime hırslı ve istekli olmasaydım, kıyardım bir nikah otururdum, çok karşıma çıktılar, evlenelim ev döşerim, bunu yaparım ÅŸunu yaparım dediler. Ben bu yola çıktığımda hayatıma kimseyi almadım, almam da benim için önce hayallerim, kariyerim ve geleceÄŸim var. Yetkililere sesleniyorum, hayallerimi gerçekleÅŸtirmek istiyorum, sizce bu zor zamanları geçirmiÅŸ her ÅŸeye raÄŸmen ayakta olan bu kıza el uzatmanızı isterim. Ben ÅŸuan hayallerim için kamera karşısındayım, cinayete kurban gitmiÅŸ biri olarak çıkmak istemiyorum” diye konuÅŸtu.

Yorumlar kapatılmış.